TRUMBO (2015) ONLINE GRATIS

Filme noi » Filme acţiune » TRUMBO

TRUMBO (2015)

TRUMBO

TRUMBO
Durata: 124 minute
Regia: Jay Roach
Actori: Michael Stuhlbarg, Elle Fanning, Diane Lane, Bryan Cranston
Descriere:

Dalton Trumbo (Bryan Cranston) este un scenarist al cărui talent îl plasează în elita de la Hollywood. Cu toate acestea, sprijinul deschis pentru munca organizată și calitatea de membru în Partidul Comunist din SUA atrage disprețul personalităților anti-sovietice din industria divertismentului, precum cronicarul Hedda Hopper (Helen Mirren) și actorului John Wayne (David James Elliott). Trumbo este unul dintre cele 10 scenariști citați să depună mărturie în fața Congresului Statelor Unite ale Americii în legătură cu pretinsa propagandă comunistă din filmele de la Hollywood.

Ei refuză să răspundă direct întrebărilor, încrezător că majoritatea liberală din Curtea Supremă va răsturna condamnările pentru sfidarea Congresului. Înlocuirea neașteptată a unui liberal din Curtea Supremă de Justiție îi condamnă pe fiecare dintre ei la închisoare. Pe măsură ce Lista neagră din Hollywood se extinde, Trumbo și tovarășii săi sunt abandonați de actorul democrat Edward G. Robinson (Michael Stuhlbarg) și de producătorul Buddy Ross (Roger Bart), care îi dezaprobă pentru a-și proteja carierele.

Perioada lui Trumbo în închisoare se termină, dar el rămâne pe lista neagră, iar situația financiară – și viața de familie – devin tot mai tensionate. El îi cedează scenariul pentru „Roman Holiday” prietenului său Ian McLellan Hunter (Alan Tudyk), pentru credit și o parte din bani... și în cele din urmă Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu. Își vinde casa idilică de pe malul lacului, se mută într-o casă din oraș și lucrează ca scenarist sub pseudonim și cu salariu mic la King Brothers Productions, susțininând și scrierea de scenarii pentru filme de categorie B pentru colegii din lista neagră cu scenariști. Își pune soția, Cleo (Diane Lane), și copii adolescenți să lucreze pentru ei ca asistenți, adăugând astfe un conflict domestic. Filmul produs de King Brothers, The Brave One, o poveste originală scrisă de Trumbo sub pseudonim, primește Premiul Academiei pe care el nu poate să și-l asume. Prietenul său de pe lista neagră Arlen Hird (Louis CK) moare, destituit, iar o încercare a aliaților lui Hopper de a intimida șeful de la King Brothers să-l concedieze pe Trumbo eșuează complet.

În timp, creșe suspiciunea membrilor industiei în privința scrisului lui Trumbo, dar el este atent să nu o confirme. În 1960, actorul Kirk Douglas (Dean O’Gorman) îl recrutează pentru a scrie scenariul pentru filmul său epic „Spartacus”, iar regizorul Otto Preminger (Christian Berkel) îl recrutează să scrie pentru el scenariul filmului „Exodus”; ambii recunosc public pe Trumbo ca scenarist, în ciuda eforturilor inutile ale lui Hopper de a-l intimida pe Douglas să renunțe la Trumbo.

Prin 1960, spre disperarea lui Hopper, eficiența Listei neagră se duce de râpă până în punctul în care președintele american nou-ales John F. Kennedy susține public filmul „Spartacus”, iar Trumbo și ceilalți își pot reconstrui cariera. Zece ani mai târziu, când primește în cele din urmă premiile binemeritate ale cetății filmului, Trumbo dezvăluie cum Lista neagră i-a victimizat pe toți: pe cei ce care și-au apărat principiile și și-au pierdut slujbele, dar și pe cei care și-au compromis principiile ca să-și salveze carierele.

Dată lansare:

Comentarii

Ultimele filme din categoria acţiune

The Founder
The Founder
Fondatorul
Wolf Totem
Wolf Totem
Wolf Totem
Momentum
Momentum
Momentum: Urmărire disperată
Son of Saul
Son of Saul
Fiul lui Saul
A Bigger Splash
A Bigger Splash
A Bigger Splash
Risen
Risen
Risen

Ultimele filme din anul 2015

The Seventh Dwarf
The Seventh Dwarf
Al şaptelea pitic
Momentum
Momentum
Momentum: Urmărire disperată
A Bigger Splash
A Bigger Splash
A Bigger Splash
All Roads Lead to Rome
All Roads Lead to Rome
Toate drumurile duc la Roma
Hand Gestures
Hand Gestures
Mâini. Gesturi. Artă
Rams
Rams
Despre oameni și oi
Pe www.noifilme.ro puteţi viziona ONLINE GRATIS trailerul filmului TRUMBO (2015). Din cauza legilor în vigoare, nu vă putem oferi filmul TRUMBO (TRUMBO) online subtitrat în română în întregime, ci doar un teaser și o descriere a acestuia.
Etichete:
Data adăugării: 20 Februarie 2016.
571 vizualizări
Copyright © 2012 www.noifilme.ro
FILME NOI ONLINE 2017 GRATIS
Site realizat de Andrei VÎRGĂ